Passiva hörselskydd

Passiva hörselskydd är precis som det hörs på namnet och har ingen elektronik inbyggd i kåporna som gör att höga ljud ska dämpas. Det finns dock olika typer av passiva skydd som har inbyggt att det går bra att höra röster från de personer som pratar runt omkring samtidigt som de stänger ute det skadliga bullret.

Det som skiljer passiva hörselskydd åt är att de kan ha olika ”stoppningar” i själva kåpan vilket gör att höga ljudnivåer dämpas. Givetvis finns andra typer av passiva skydd för hörseln. Det kan vara olika typer av öronproppar som du sätter direkt in i örat, skumproppar som finns i olika storlekar, material och med eller utan snöre eller bygel. Vill du vara riktigt säker och skydda dina öron maximalt är det bästa att beställa och köpa formgjutna hörselskydd. Då blir de verkligen mest lämpade för just dig.

Formgjutna hörselproppar kan du få i olika modellen för att anpassas efter omgivningen, både som passiva, aktiva och som hörlurar. Detta är perfekt eftersom du själv får dem gjutna efter dina hörselgångar, men framför allt för vilka behov du har.

Dessutom finns det olika typer av tillbehör som går att köpa och då framför allt till hörselkåpor. För att skydden ska funka så bra som möjligt, samtidigt för att förlänga hållbarheten, bör du byta ut vissa delar på kåporna.

Tillbehör som kan vara all idé att byta ut regelbundet, så kallade hygiensatser, vilket innebär minst två gånger per år om du använder hörselskydden frekvent. Då ska du byta själva stoppningen som sitter mot dina öron och dessa finns i olika material. Det du bör ha i åtanke är att det kan skilja sig mellan passiva och aktiva hygiensatser.

Naturligtvis hänger det på ditt tycke och smak vilket hörselskydd du vill ha i slutändan. Det finns gott om olika märken och modeller att välja mellan. Så länge de uppfyller dina behov och att de är bekväma så kvittar det vilken modell och pris dina passiva hörselskydd har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *