Ögonskydd ett måste

Det många skyttar inte kanske tänker på är att de även behöver skydda sina ögon på ett eller annat sätt och inte bara sina öron. Det är bara att inse faktum att det innebär alltid risker att hålla på med jakt och skytte. Det kan räcka med en sekund, så är din syn fördärvad om olyckan skulle vara framme.

Visst, det kanske inte behöver vara att skadan blir så allvarligt, som till exempel att du får en viss irritation i ögat men det kan faktiskt sluta med att synen försvinner för alltid. Detta vill du säkert inte vara med om!

Därför bör du använda ögonskydd då det är en billig försäkring för dina ögon och din syn. Skyddsglasögon finns i olika design och har olika funktioner, samt är i olika prisklasser.

Det kan vara att näsclipsen kan bytas ut för att få den bästa möjliga passform, för det är så att ena näsan inte är den andra lik. Dessutom är skalmarna formbara, vilket ökar komforten att bära dem. För dig som bär glasögon i normala fall, kan du få specialskyddsglasögon med rätta styrkan på glaset.

Glaset i skyddsglasen är tåligt mot slag och annan yttre påverkan, gärna okrossbart med tanke på att ibland kan det förekomma rikoschetter. Samtidigt kan du få glasen i olika färger för att optimera skyddet och möjligheten till att se bättre. Färgen på glaset kan ha stor betydelse beroende på vilket väder det är.

Något som också är viktigt vid jakt och skytte är att du som skytt måste kunna se åt alla håll, för att inte missa ett byte. Därför gäller det att se till att skyddsglasögonen har ett vidvinkelseende och då inte bara åt sidorna men också i höjdled, vilket kan behövas när det är en fågel eller lerduva som flyger upp i luften.

Det finns skyddsglasögon för alla tycken, smaker och behov ute på marknaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *